Vijftien verdachten naar strafrechter voor mensenhandel in prostitutiemilieu

De Brugse raadkamer heeft vijftien verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen voor hun betrokkenheid bij mensenhandel en exploitatie van prostitutie. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De meeste bendeleden zijn van Nigeriaanse origine.

Het onderzoek ging van start naar aanleiding van verdachte advertenties op prostitutiewebsite Redlights. De speurders ontdekten dat Afrikaanse meisjes hun seksuele diensten aanboden vanop wisselende locaties in West-Vlaanderen.

De prostituees waren actief in gehuurde appartementen, bijvoorbeeld in Brugge en aan de kust. Dankzij verder onderzoek kwam aan het licht dat een achttal slachtoffers uitgebuit werd door de verdachten. De feiten waren volgens het parket al sinds november 2016 aan de gang.

Criminele organisatie

Uiteindelijk werd de bende op 6 februari 2020 opgerold. Twee vrouwen werden de volgende dag aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter en zitten nog steeds in voorhechtenis. Het gaat onder anderen om M.K. (31) uit Sierra Leone, een vermoedelijke spilfiguur in de zaak. Sinds december zit ook een mannelijke verdachte in de cel. De bende bestaat vooral uit mensen van Nigeriaanse origine die in het Antwerpse verblijven.

De raadkamer heeft vrijdagochtend vijftien verdachten naar de Brugse correctionele rechtbank verwezen. Ze zullen zich moeten verantwoorden voor mensenhandel, voor exploitatie van prostitutie en voor hun rol in de criminele organisatie. Het proces zal in principe al op 24 februari van start gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier