Vijftien maanden (voorwaardelijke) celstraf voor twee jaar durende partnergeweld

Redactie KW

Een 24-jarige jongeman uit Harelbeke is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden omdat hij tijdens zijn twee jaar durende relatie met een 39-jarige dame uit Lauwe (Menen) haar maar liefst elf keer sloeg. “De slechtste relatie uit mijn leven”, klonk het zelf.

Op 6 november 2020 was voor de vrouw uit Lauwe de maat vol. Die dag had ze net op de begrafenis afscheid genomen van haar vader maar toen ze thuis arriveerde, moest ze nog een pak slaag verteren. Aanleiding was een banale ruzie over een Netflixserie. Die dag besliste ze dat het genoeg was geweest en dat ze niet zoals de talloze keren voordien na het indienen van een klacht bij de politie die opnieuw zou intrekken. “Omdat hij altijd beloofde dat het de laatste keer was, dat hij mij nooit meer pijn zou doen”, verklaarde de vrouw waarom ze telkens opnieuw haar klachten introk. “Ik was naïef, geloofde hem en dacht dat ik hem kon veranderen. Maar hij gebruikte cocaïne. Mijn spaarboekje is aan zijn verslaving opgegaan.”

Aanvankelijk was Ahmed El H. lief en charmant, maar hij isoleerde zijn vriendin door haar te verbieden nog contact te onderhouden met vrienden of vriendinnen. Bankkaart en autosleutels moest ze voor hem verstoppen. “Al na enkele weken relatie startten de slagen. Eerst met de vlakke hand, maar het werd steeds erger”, aldus het slachtoffer. Het resulteerde onder meer in een gescheurd trommelvlies, een bont en blauw geslagen gezicht of vier ribbreuken.” Een Facebookpost waarin ze op een foto toonde hoe haar gezicht was toegetakeld, ging in november 2020 viraal.

Ahmed El H. bleef ondanks de klachten en de medische vaststellingen de beschuldigingen ontkennen. “Ik was wellicht haar toy boy. Ze gebruikte en manipuleerde me”, klonk het voor de rechter. “Als het toch zo slecht was, waarom hernam ze dan steeds de relatie?” Hij vroeg vrij te worden gesproken, maar zover kwam het niet. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier