Vijf jaar gevorderd voor man uit Tielt voor het betasten van kinderen

© Getty Images
© Getty Images

Het openbaar ministerie heeft vijf jaar gevangenisstraf gevorderd voor een man uit Tielt die ervan verdacht wordt kinderen misbruikt te hebben. De man zou zich vergrepen hebben aan de kinderen van een vriend bij wie hij regelmatig over de vloer kwam. Hij was daar onder andere verantwoordelijk voor het wassen van de kinderen.

Erwin V.V. kwam in 2017 regelmatig over de vloer bij de man en zijn vier kinderen. Omdat de kinderen verwaarloosd werden door hun ouders wegens een drankprobleem, ontfermde V.V. zich over de kinderen. Daardoor was hij de persoon die de kinderen in bad stak omdat ze anders vuil rondliepen, volgens hem. Volgens de verklaringen van de kinderen betastte de beklaagde hen, zowel bij het wassen als in gewone situaties. Hij zou hen bijvoorbeeld op zijn schoot getrokken hebben en zowel de jongens als de meisjes in het kruis betast hebben.

Tijdens de zitting beweerde de beklaagde dat er maar één keer iets fouts gebeurd was en dat alleen bij de jongens. Van de meisjes zou hij afgebleven zijn. Ook geconfronteerd met de verklaringen van de kinderen, die verklaard hadden getuige geweest te zijn van misbruik van hun broer of zus, hield V.V. vol niets meer gedaan te hebben. Zijn advocaat legde uit dat zijn cliënt zijn genegenheid vaak fysiek, met onder andere knuffels en aanrakingen, uitte, zowel bij volwassenen als bij kinderen.

Naast de gevangenisstraf vorderde het openbaar ministerie ook een contactverbod met minderjarigen.

De uitspraak valt op 11 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier