Vietnamees echtpaar steelt dure Aziatische spullen in Sint-Idesbald

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een Vietnamees echtpaar uit Bastogne (Bastenaken) maakte in 2019 en 2020 driemaal de 300 kilometer enkele trip naar Sint-Idesbald/Koksijde om daar in een speciaalzaak keukengerei te stelen. Ze pikten er voor 2.178 euro. “Ze hadden smaak, want ze kozen er de dure Aziatische spullen uit”, sprak de procureur.

Het koppel, de 68-jarige vrouw Thi B. en de 70-jarige man Tien B. reisde zeker op 28 juni en 2 augustus 2020 af naar speciaalzaak Panache in Sint-Idesbald. Daar sloegen ze toen driemaal toen want ook op 29 juni stalen ze spullen.

Straf met uitstel gevraagd

Volgens de zaakvoerders werden ze ook herkend op camerabeelden op 10 augustus 2019. “Maar daar hebben ze niets mee te maken”, sprak hun advocaat. “Misschien is bij hun stocktelling toen gebleken dat er een tekort was en schuiven ze dat in de schoenen van mijn cliënten? De drie andere feiten geven ze wel toe.”

“Beiden hebben een laag pensioen van 1.400 euro samen en hadden het erg moeilijk met betalingen. Na de eerste diefstal vonden ze dat het gemakkelijk was en daarom sloegen ze opnieuw toe. We vragen een straf met uitstel. We vragen ook de schadeclaim van 2.178 euro flink te herleiden want zoveel hebben ze nooit gestolen.”

Schorten met Aziatische prints

De procureur eiste voor beiden drie maanden cel en 400 euro boete. “Ze hadden smaak want gingen altijd voor dure Aziatische spullen zoals een speciaal santokumes, andere messen en schorten met Aziatische prints. Ze werden uiteindelijk betrapt toen de uitbaatster hen bij hun laatste bezoek herkende en de politie belde.”

“Een ijsbak zat toen verstopt in de handtas van de vrouw en de man had 150 euro aan schorten onder zijn trui verstopt.” Vonnis op 11 juni. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier