Vier verdachten ontvoeringspoging Van Quickenborne eind oktober voor Nederlandse rechter

© (Foto BELGA)

De vier Nederlanders die worden verdacht van betrokkenheid bij plannen om minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te ontvoeren, moeten eind oktober voor de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank Amsterdam verschijnen. Die beslist of de verdachten worden overgeleverd aan België. De verdachten verzetten zich daartegen.

Drie Nederlanders van 20, 29 en 48 jaar werden op zaterdag 24 september aangehouden in Den Haag en Leidschendam. De vierde verdachte, een 21-jarige Nederlander, werd zondagmiddag 25 september aangehouden op straat in Den Haag.

De Belgische politie had de verdachten gevolgd vanaf het huis van Van Quickenborne in Kortrijk tot aan de Nederlandse grens. Bij het huis hadden ze een auto achtergelaten. Daarin zouden een automatisch geweer en flessen met benzine gevonden. De minister meldde zelf in een videoboodschap dat de Belgische autoriteiten een ontvoering hebben verijdeld.

België heeft Nederland gevraagd om de vier verdachten over te dragen. De zittingen daarover zijn op woensdagmiddag 26 oktober (drie verdachten) en donderdagmiddag 27 oktober (één verdachte).

Lees alle artikels over deze zaak via de volgende link.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.