Vier maanden cel voor man die vrijkomt uit gevangenis en meteen côte a l’ os steelt in Koksijde

© JH
Redactie KW

Een 42-jarige man uit het Waalse Boussu vloekte er op los bij de strafrechter in Veurne. De man kreeg vier maanden effectieve celstraf voor de diefstal van een côte a l’ os in de proxy Delhaize van Koksijde, net nadat hij vrij was gelaten uit de gevangenis maar geen geld had voor eten.

Op 19 maart van dit jaar werd de 42-jarige Alexandre G. vrijgelaten nadat hij al een deel van zijn celstraf had uitgezeten. De man liep al 22 veroordelingen op en kreeg opgestapeld al een vrij lange celstraf maar kwam vervroegd vrij onder voorwaarden. Eenmaal buiten stelde hij vast dat hij geen geld had. En honger ook.

“Dus ging hij naar de Proxy Delhaize in Koksijde en stal die dag tweemaal”, sprak de procureur. “Een eerste keer wat zakdoeken, tapas en balsamicoazijn maar dat bleef onopgemerkt. Het zette hem aan om nog eens te gaan proberen. Toen hij later op de dag terugkeerde om zijn vlees te stelen had de uitbater de camerabeelden al gezien. Hij hield hem tegen en uit zijn jaszak viel een pak côte a l’os. Een weinig sympathiek dossier, zeker met zijn 22 voorgaande wegens diefstal, drugs en afpersing.”

Ongeloof

Het leverde G. een ticketje retour op richting gevangenis. Hij stond dan ook geboeid voor de rechter. Hij kon zijn oren niet geloven toen hij hoorde dat hij veroordeeld werd tot een effectieve celstraf van vier maanden en 800 euro boete. “Meen je dat? Voor de diefstal van wat vlees?’ foeterde G. “En na de diefstal werden mijn voorwaarden al ingetrokken en moet ik al 454 dagen langer in de cel blijven!” De man moet nu dus nog meer dan anderhalf jaar brommen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.