Vier maanden cel na klappen aan uitbater ‘t Buitenbeentje na discussie over boot

Redactie KW

Een 33-jarige man uit Ichtegem kreeg vier maanden cel met uitstel onder voorwaarden omdat hij de uitbater van recreatieverhuur ’t Buitenbeentje in Diksmuide een klap gaf. Een discussie over een verhuurde boot lag aan de oorzaak.

De feiten dateren van 3 juni vorig jaar. Samen met drie vrienden huurde G.D. een boot aan ’t Buitenbeentje en vertrok voor een dag op het water. Volgens de procureur wilde de man nadien de gevraagde huurprijs niet betalen en ontaarde de discussie.

“Daarbij heeft de man minstens een of zelfs meerdere klappen gegeven tegen de kaak van de verhuurder. Die kon een dag niet werken. De man was duidelijk onder invloed van alcohol en de feiten zijn vastgelegd op camerabeelden. Ik vraag vier maanden cel, 800 euro boete en eventueel voorwaarden zodat hij een agressiebeheersingscursus kan volgen.”

“Hoogstens een veegslag”

Verhuurder K.V. van ’t Buitenbeentje stelde zich burgerlijke partij en vroeg de huurprijs van 185 euro, die nog niet betaald werd, en 500 euro schadevergoeding. “Ik beken dat ik wat gedronken had en hoogstens een veegslag heb gegeven”, sprak G.D. “Maar meer niet. De huurprijs was 150 euro en die heb ik op voorhand betaald. Als K.V, die ik al langer ken van eerder langs te gaan, dat nog eens wil betaal ik dat.”

De rechter achtte de feiten nu bewezen en gaf vier maanden cel met uitstel. Hij moet ook 400 euro boete betalen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.