Vete rond website tweedehandsauto’s eindigt in rechtbank in Veurne

De 39-jarige uit Jabbeke wordt ervan beschuldigd de website waar de auto’s in een databank worden gestopt te hebben gehackt. Die ontkent dat. © JH
Redactie KW

Een vete tussen twee handelaars in tweedehandsauto’s eindigde in de rechtbank van Veurne. Een 39-jarige man uit Jabbeke wordt ervan beschuldigd de website waar de auto’s in een databank worden gestopt te hebben gehackt. Die ontkent dat.

De zaak gaat enkele jaren terug toen er onenigheid ontstond tussen twee vennoten die handelen in de aan-en verkoop van tweedehandsauto’s en daarvoor een platform hadden opgericht. Daar konden mensen hun auto’s zelf ingeven waarna de handelaren die auto’s konden opkopen en verkopen. Na een discussie werd de man ontslagen. “Nadien bleek dat hij nog inlogde op dat platform en mensen die hun auto’s daar ingaven zelf contacteerde buiten de firma van mijn cliënt om. Mijn cliënt betaalde veel geld om dat platform en databank op te richten en betaalt Google om de zoekresultaten te vergemakkelijken. Door de hacking van de man is hij inkomsten misgelopen.”

50.000 euro versus vrijspraak

Het bedrijf vraagt liefst 50.000 euro schadevergoeding. De procureur eiste 10 maanden cel met uitstel en 1.000 euro boete.” De advocaat van de 39-jarige uit Jabbeke gaat vol voor de vrijspraak. “Er is helemaal geen sprake van hacking. Hij was na zijn ontslag nog steeds ingelogd op de site maar dat enkel omdat zijn inloggegevens automatisch ingevuld waren. In die tien maanden na zijn ontslag is er sprake van slechts 1 auto die door een medewerker van hem verkocht werd nadat mensen hun gegevens op die site nalieten. En dat voor een auto van 3.950 euro. Dit zijn gewoon pesterijen van zijn ex-vennoot die een ganse resem procedures tegen hem aanspant.” Vonnis op 14 februari. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.