Veroordeling nummer 18: twee jaar cel voor misbruik van bankkaart van overvallen vrouw en andere misdrijven

Redactie KW

De 38-jarige Christian K. uit De Panne is tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld wegens misbruik van een bankkaart van een vrouw die met geweld bestolen werd, alsook wegens verschillende andere feiten. Voor de overval zelf werd de man vrijgesproken, maar aan het eind van de rekening maakt het weinig verschil. Hij heeft al 17 voorgaande veroordelingen.

Volgens de procureur werd in maart van dit jaar een vrouw met geweld beroofd van haar handtas op straat in De Panne. Ze liep een hoofdwonde op. “Christian K. werd opgepakt omdat hij enkele contactloze betalingen deed met haar bankkaart, voor in totaal een kleine 100 euro. Hij ontkent de diefstal echter en zegt dat hij toestemming had om de kaart te mogen gebruiken”, aldus de procureur. Ook op het proces bleef de man ontkennen dat hij de diefstal met geweld pleegde. Het gebruik van de bankkaart gaf hij wél toe. De rechter sprak hem vrij voor diefstal met geweld op basis van twijfel. Wie daarvan dan wel de dader is, is onbekend. Voor Christian K. maakt het uiteindelijk weinig verschil qua bestraffing.

Want voorts werd hij ook nog vervolgd én veroordeeld voor weerspannigheid tegen de politie, beschadigingen in de inkomhal van een appartementsgebouw, bedreigingen met een nepwapen en ‘het verspreiden van een stof die niet giftig is maar wel die indruk kan wekken’: een tenlastelegging die coronaspuwers aan hun been krijgen. Die feiten gaf hij wel allemaal toe. Het verdict: 2 jaar effectieve celstraf. Meteen de 18e veroordeling op zijn conto. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier