Veiligheidsagent loopt strafblad op nadat hij vriendin van de baan rijdt

© gf
Redactie KW

Een 28-jarige veiligheidsagent uit Gistel is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 7 maanden en een effectieve boete van 800 euro omdat hij in Roeselare zijn vriendin met haar wagen van de weg probeerde te rijden. Dat gebeurde toen de twee even uit elkaar waren. Ondertussen zijn ze opnieuw samen maar heeft hij nu ook een strafblad.

Op 4 juli 2021 merkte M.V. de auto van zijn vriendin en hun zoontje op aan de Pizza Hut langs de Brugsesteenweg in Roeselare. Toen hij zag dat ze samen met een andere man in de wagen stapten, sloegen de stoppen door.

“Hij achtervolgde haar, sneed de pas af en botste verschillende keren tegen de achterkant van haar auto”, somde de openbare aanklager op. Door de opzettelijke aanrijdingen viel zelfs de bumper van zijn eigen auto af. Pas in het Roeselaarse centrum kon de jongeman door de politie tegengehouden worden.

“Compleet onverantwoord. Je bracht zelfs je eigen zoon in de auto in gevaar”, klonk het streng bij de openbare aanklager. “De relatie zat even in een dipje maar is nu weer goed”, aldus V. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier