Veertiger voor derde keer in vijf jaar terecht voor cocaïnehandel

©Jose Azel Getty Images
©Jose Azel Getty Images
Redactie KW

Geen twee zonder drie. Dat moet een 40-jarige man uit Menen hebben gedacht toen hij eind 2019 een tweede keer vrij kwam uit de gevangenis maar voor een derde keer opnieuw drugs begon te verkopen. Terwijl hij nog 51 maanden celstraf moet uitzitten, hangt er nog eens twee jaar extra celstraf boven zijn hoofd. “Ik ben nu eindelijk volwassen geworden”, vertelde hij aan de rechter.

Twee maanden geleden stond Bjorn T. (40) uit Menen samen met zijn 69-jarige moeder en vier drugsleveranciers voor dezelfde rechter terecht voor drugshandel. Die verkoop startte hij begin 2019 nadat hij net vrij was na een verblijf in de gevangenis. De openbare aanklager eiste voor Bjorn T. drie jaar cel. Die uitspraak volgt op 18 mei. Maar ondertussen stond hij nu dus opnieuw terecht voor de verkoop van cocaïne, samen met een Franse leverancier en zijn chauffeur uit Tourcoing. Nadat hij voor de tweede keer werd vrijgelaten, startte hij eind 2019 voor een derde keer opnieuw te verkopen.

“Hij was een zware gebruiker, mentaal beperkt en liet zich heel gemakkelijk manipuleren”, aldus zijn advocaat. “Een druggebruikster wond hem rond zijn vinger en beloofde hem van alles. Per week kreeg hij 5 tot 15 gram geleverd. Per gram krabde hij 0,2 gram van een bolletje voor eigen gebruik, de rest verkocht hij. Maar rijk is hij er niet van geworden.”

Modelgevangene

De openbare aanklager schatte zijn omzet dit keer op 17.000 euro, in de zaak die ook nog hangende is op 30.000 euro. Zijn Franse leverancier uit Tourcoing gaf toe vijf keer een levering te hebben gedaan. Begin september 2020 vloog T. voor een derde keer de cel in. Daar verblijft hij nog altijd. “Ik ben in die 8 maanden veel volwassener geworden”, vertelde hij aan de rechter. “Ik ben een modelgevangene en wil er alles aan doen om drugsvrij te blijven. Zodat mijn moeder trots op me kan zijn. Ik zou graag zo snel mogelijk vrijkomen om voor haar te zorgen, want haar gezondheidstoestand gaat er op achteruit.” Ook in deze zaak zal hij op 18 mei de uitspraak te horen krijgen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier