Veertiger uit Nieuwpoort krijgt extra celstraf na diefstal bier, totale straf meer dan vijf jaar

Redactie KW

Een 42-jarige man van Mauretaanse afkomst uit Nieuwpoort heeft zijn indrukwekkende strafblad alweer uitgebreid. Hij kreeg nu drie maanden cel extra voor de diefstal van twaalf blikken bier.

De 42-jarige K.C. riskeerde 18 maanden effectief voor de diefstal van vijf blikken Jupiler in de Smatch en zeven blikken Cara Pils in een nachtwinkel, telkens in Nieuwpoort. De geëiste straf was zo hoog omdat K.C. absoluut geen onbekende is voor het gerecht.

De man liep al twaalf veroordelingen op, bijna uitsluitend voor zware feiten. Hij is bekend voor diefstallen met geweld, slagen en verwondingen, gewone diefstal, inbraak, verboden wapenbezit en weerspannigheid.

Zwaar geweld op tram

Zo liep hij op 27 juli vorig jaar nog een celstraf op van 18 maanden voor zwaar geweld op de tram. Hij was met de tram naar het strand geweest en probeerde een rugzak te stelen. Het slachtoffer sprak hem aan en kreeg meteen een stamp van K.C. met het platte van zijn voet.

Sinds zijn veroordeling zit K.C. in de cel. Zijn advocaat had gevraagd om die straf van 18 maanden als voldoende te beschouwen omdat de feiten gepleegd werden in dezelfde periode. De rechter aanvaardde de opslorping maar sprak wel een extra celstraf van 3 maanden uit. In totaal moet K.C. nu nog een celstraf tussen de vijf en zeven jaar uitzitten. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.