Veertiger terecht voor dreigtelefoons naar politie en burgemeester

Redactie KW

Een twintigtal veroordelingen deerden een 42-jarige man uit Wervik niet om de voorbije zomer tal van dreigtelefoontjes naar de politie of burgemeester Youro Casier te doen. Frustraties over het optreden van de politie en het lot van zijn kinderen bleken aan de basis te liggen. Daarom stond hij nog maar eens voor de rechtbank in Kortrijk terecht.

Een onbekende voor justitie, gerecht en politie is Dimitri P. allerminst. De voorbije 20 jaar verzamelde hij ook al een twintigtal veroordelingen. Zo was hij in 2016 nog betrokken bij een schermutseling aan café ’t Kapittel.

Hij werd toen op zijn fiets ei zo na opzettelijk aangereden door een auto maar had wel net daarvoor de dader twee kopstoten gegeven. “Hij kampt met een duidelijk agressie- en alcoholprobleem”, herhaalde de openbare aanklager nog maar eens.

Bedreigingen

Dit keer stond P. terecht omdat hij naar Werviks burgemeester Youro Casier belde en in voicemailberichten niet naliet zijn mening over zijn functioneren en slecht politiewerk te fulmineren. Meteen uitte hij bedreigingen.

Hij belde ook minstens twee keer naar de noodcentrale van de hulpdiensten en dreigde ermee een jeugdrechter, sociaal assistentes en drugsdealers te vermoorden.

Werkstraf?

De openbare aanklager vorderde dit keer 8 maanden celstraf en een boete van 400 euro. “Hij is bezorgd om zijn kinderen”, aldus zijn advocaat. “Hij vindt dat de politie te weinig doet om de personen op te sporen die drugs aan zijn zoon verkopen.”

Door al de vorige veroordelingen kan P. niet meer op een voorwaardelijke straf rekenen. Hij vroeg een werkstraf te mogen uitvoeren. De rechter vroeg zich af of hij niet meer gebaat zou zijn bij begeleiding en gaf daarom aan een justitie-assistent de opdracht om na een gesprek een rapport te schrijven. Op basis daarvan zal hij beslissen wat de meest geschikte straf zal zijn. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier