Veertiger riskeert drie jaar cel voor slagen aan Brugse vrouw die hem in huis nam

De beklaagde zou ermee gedreigd hebben het slachtoffer, haar moeder en haar dochter met een aardappelmes de keel over te snijden. © gf
Redactie KW

Een 46-jarige man uit Zwevezele riskeert voor de Brugse rechtbank drie jaar cel voor grof geweld tegen een vrouw die hem onderdak bood. G.L. zou het slachtoffer geslagen hebben en bedreigd met een aardappelmes. Zelf ontkent hij dat met klem. “Er was enkel sprake van verbaal geweld”.

Door een drankverslaving verloor G.L. zijn werk en raakte hij op de dool. Omdat hij dakloos was nam een goede vriendin uit Brugge hem begin juli in huis. Maar op 21 juli kwam het tot een zware ruzie en zou G.L. de vrouw enkele rake klappen in het gezicht hebben gegeven. Volgens het parket zou hij er vervolgens mee gedreigd hebben het slachtoffer, haar moeder en haar dochter met een aardappelmes de keel over te snijden.

Talrijke veroordelingen

Procureur Jochen van Aalst verwees naar het strafregister van G.L., dat talrijke veroordelingen telt voor geweld. Zo kreeg hij op 27 maart nog dertig maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor poging tot doodslag omdat hij een aardappelmesje plantte in de hals van een vriend. “Hij kreeg al heel veel kansen maar meneer zegt gewoon foert”, stelde van Aalst. “Als we hem vrijlaten, staan we de volgende keer voor assisen. Met drie jaar cel kan de maatschappij opgelucht ademhalen.”

Facelift ondergaan

De verdediging stuurde aan op de vrijspraak. “Mijn cliënt heeft die vrouw niet aangeraakt of bedreigd”, stelde meester Maya Vanden Bogaerde. “Er was enkel sprake van verbaal geweld. Toen zij beschonken thuiskwam, heeft hij haar uitgescholden voor ‘zot wijf’. De bloedingen in haar gezicht kunnen verklaard worden door de ooglidcorrectie en facelift die ze net had ondergaan.”

De rechtbank doet uitspraak op 15 december. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier