Veertiger mag na ruim 3 maanden cel verlaten na herhaaldelijk partnergeweld

Een 46-jarige man uit Hooglede mag na een verblijf van ruim 3 maanden in de cel de gevangenis verlaten. Dat is het gevolg van zijn veroordeling tot 15 maanden cel voor herhaaldelijk partnergeweld. De rechter legde die straf grotendeels voorwaardelijk op waardoor hij na zijn periode van voorhechtenis de cel mag verlaten. Hij mag de komende 5 jaar geen alcohol meer gebruiken.

©Yaowarat Boonyarattaphan / EyeEm Getty Images/EyeEm
©Yaowarat Boonyarattaphan / EyeEm Getty Images/EyeEm

In november 2019 liep Kristof M. een veroordeling op voor herhaaldelijk partnergeweld. Dat was nadat hij eind juni 2019 onder het oog van een passant en zijn 9-jarig zoontje zijn echtgenote stevig had aangepakt. Maar de uitspraak van de rechter bracht weinig soelaas. Op 7 maart 2020 moesten zijn echtgenote en zoontje zich in de slaapkamer verschansen voor de agressie van de dronken M. Het parket legde onder meer een contactverbod op maar ook dat hielp niet.

Schoktherapie

Iets meer dan een maand later kreeg de echtgenote het opnieuw hard te verduren. Een dagvaarding in snelrecht volgde. Maar op 28 september 2020 herhaalde het scenario zich. Het begrip van de onderzoeksrechter was op, een aanhouding volgde. Sindsdien verbleef M. in decel. “Het verblijf in de cel heeft haar werk als schoktherapie gedaan”, aldus M. “Ik heb de voorbije maanden al meer met mijn echtgenote gepraat dan de jaren daarvoor. Ik wil opnieuw in de IT-sector aan de slag. Je ziet mij nooit meer terug voor de rechtbank.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.