Veertiger belandt in cel na aanhoudende stalking

Omdat hij tal van waarschuwingen van het gerecht in de wind sloeg, belandde de stalker uiteindelijk in de cel. © BELGA
Redactie KW

Het einde van zijn relatie betekende voor een 46-jarige man uit Wielsbeke het begin van de stalking van zijn ex-vriendin. Omdat hij tal van waarschuwingen van het gerecht in de wind sloeg, belandde hij uiteindelijk in de cel. Voor de rechtbank in Kortrijk riskeert hij nu een celstraf van 2 jaar. “Niemand wordt er beter van als hij nog langer in de gevangenis moet blijven”, aldus advocaat Filip De Reuse.

“Sinds maart 2021 viel hij zijn ex, haar nieuwe vriend en zijn eigen dochter lastig.” Met z’n drieën vroegen ze maandag via hun advocaat voor de rechter in Kortrijk een schadevergoeding aan Steven C. (46). Na de relatiebreuk bleef hij hen lastig vallen: volgen, opduiken waar zij waren, telefoontjes, berichtjes, beschadigingen, slagen, …

Aanhouding

Ondanks een waarschuwing van het gerecht en een contactverbod bleef C. verder doen. Het mondde op 6 januari 2023 uiteindelijk uit in een aanhouding. “Een intensieve behandeling voor zijn problemen is nodig”, vond de openbare aanklager.

“Hij beseft dat hij fouten heeft gemaakt”, aldus advocaat Filip De Reuse. “Hij verloor de liefde van zijn leven. Maar hij heeft zijn dochter nooit geslagen. Hij hoopt zelfs dat de banden met haar later opnieuw aangehaald kunnen worden.”

Beest

C. had een speed- en heroïneprobleem maar is daar ondertussen vanaf. “Hij wil uit deze slechte periode toch nog iets goeds puren”, aldus zijn advocaat. “Ik ben bereid voorwaarden na te leven”, aldus C. “De gevangenis heeft mij de ogen doen openen. Ik zou baat hebben bij een psychologische begeleiding. Aan een contactverbod wil ik me ook houden. Ik heb me er bij neergelegd dat de relatie ten einde is, alhoewel ik als een beest ben gedumpt. Ik heb er spijt van.” “Jammer dat je de kansen vroeger niet hebt gegrepen”, vond de rechter. Ze velt op 3 april een vonnis. (LSi)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier