Veelpleger die in Tik Tok-filmpje opriep om te vechten aan Brugs station riskeert 30 maanden cel

© Belga
Redactie KW

Een 37-jarige Bruggeling met een zwaar strafblad riskeert voor de Brugse rechtbank 30 maanden effectieve celstraf voor verboden wapens en partnergeweld.

Op 11 januari vorig jaar verspreidde A.W. via Tik Tok een video waarin hij opriep om te vechten aan het Brugse station. De honkbalknuppel en uitschuifbare matrak die hij in het filmpje hanteerde, werden tijdens een huiszoeking in zijn woning aangetroffen. De Bruggeling had in die periode een relatie met een vrouw uit Eeklo. Zij verklaarde dat W. schreeuwend op haar kwam zitten terwijl ze lag te slapen. Op een later moment zou hij haar in dronken toestand bij de keel hebben gegrepen.

De procureur wees op het uitgebreide strafblad van W., die al een tiental veroordelingen opliep voor slagen, wapens en weerspannigheid. Momenteel staat hij onder elektronisch toezicht. Volgens zijn advocate Charlotte Demaître wist W. niet dat de wapens strafbaar waren. Ze wees ook op de toxische relatie met de vrouw uit Eeklo. “Zij verzon het eerste feit om hem terug achter de tralies te krijgen”, pleitte ze. “Bij het andere feit gaf hij haar een slag omdat ze hem zelf bij de keel wou grijpen.”

De zaak wordt op 10 mei verdergezet. Intussen wordt de haalbaarheid van alternatieve straffen, zoals een werkstraf, onderzocht. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier