Vader voor rechter wegens betasten 10-jarige dochter: “Ik knuffel gewoon graag”

Er hangt de vader een celstraf van drie jaar boven het hoofd. © Getty Images
Redactie KW

Er hangt een 57-jarige vader uit Wervik een celstraf van 3 jaar boven het hoofd voor verkrachting en aanranding van zijn 10-jarige dochter. Voor de rechtbank in Kortrijk stond hij terecht omdat hij haar ongepast betastte en tijdens het wassen ook te ver ging. “Ik was streng op haar hygiëne”, aldus de man, die de vrijspraak vroeg.

Eind maart 2021 stapte de halfzus van het slachtoffer naar de politie en diende klacht in tegen de vijftiger. Aan haar had de 10-jarige dochter van de man vertelt dat haar vader haar tot in haar vagina wast met een washandje, zonder ondergoed met haar in bed slaapt, foto’s neemt in de douche, onder haar kledij over haar lichaam wrijft, …

Grenzen

“Ik waste haar soms nog omdat ze zelf niet hygiënisch genoeg was”, vertelde de man aan de rechter. “Maar ik had daarbij geen enkele kwade bijbedoeling. De aanrakingen waren dan weer speels bedoeld. Ik knuffel graag en ze had het graag. De foto’s in de badkamer nam ik om haar te tonen dat er een grote blauwe plek op haar rug zat die ze zelf niet kon zien.”

In haar verhoor gaf het meisje zelf aan dat ze de aanrakingen van haar vader niet leuk vond. Dat las de rechter ook voor. “Niet jij maar zij mag haar grenzen aangeven”, aldus de rechter. De vader vroeg de vrijspraak. Zijn dochter verblijft nog altijd via een week-week-regeling bij hem. Vonnis op 11 januari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.