Vader uit Kortrijk ontkent slagen aan zoontje en dochtertje: “Kinderen moesten liegen van oma”

Na verder onderzoek door de politie moest de 39-jarige man uit Kortrijk zich voor de strafrechtbank verantwoorden. © Getty Images
Redactie KW

“Papa ligt veel in de zetel, drinkt veel en geeft mij en mijn broertje slagen.” Dat kreeg de directeur van een Kortrijkse basisschool van een leerlinge te horen. Na verder onderzoek door de politie moest de 39-jarige man uit Kortrijk zich voor de strafrechtbank verantwoorden.

Het meisje en haar broer herhaalden hun verklaringen tijdens een audiovisueel verhoor, zoals hoort bij minderjarigen. “Papa sloeg eens met een laptop op mij waardoor een tand is losgekomen”, klonk het. Of nog: “Hij dreigde dat hij mij eens zou doodslaan.” De openbare aanklager vroeg de rechter een celstraf van 6 maanden op te leggen. De vader was daar niet mee akkoord. “Ik heb de kinderen nooit geslagen en doe er alles voor om hen een goede opvoeding te geven”, vertelde hij aan de rechter. “Het is mijn moeder die alles in scène heeft gezet.” Een brief van het ondertussen 11-jarig meisje, waarin staat dat ze moest liegen van oma, ondersteunde zijn vraag tot vrijspraak. Uitspraak op 1 maart. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier