Vader riskeert celstraf voor stokslagen zevenjarig zoontje

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een filmpje waarop te zien was hoe zijn 7-jarig zoontje met een stok minutenlang geslagen werd. Dat zorgde er voor dat na jaren terreur een 39-jarige Marokkaanse man uit Menen zich eindelijk voor de rechtbank moest verantwoorden. Hij riskeert er 12 maanden celstraf en mag zijn gezin voorlopig niet meer zien.

Het koppel is van Marokkaanse origine en Berbers. “Scheiden is er niet de gewoonte dus zal ze hem nog een laatste kans geven. Maar zijn gedrag is ontoelaatbaar”, aldus de advocaat van de vrouw.

De voorbije drie jaar moest ze regelmatig slagen incasseren, net als haar 7-jarig zoontje. Beiden zijn bang van Baghdad El I. maar na de stokslagen had de vrouw er genoeg van. Ze stuurde een videofragment naar een buur, die er mee naar de politie stapte en de bal ging aan het rollen.

Lang wachtte het gerecht niet met een reactie want de feiten dateren nog maar van 8 maart 2021. El I. kreeg al een contactverbod en riskeert voor de correctionele rechtbank nu een celstraf van 12 maanden.

“Hij werkt veel voor weinig geld en heeft soms de indruk dat dit niet geapprecieerd wordt”, verdedigde zijn advocaat hem. “Maar zijn gedrag valt niet goed te keuren. Op die achtste maart ging hij door het lint omdat zijn zoontje met een schroevendraaier een splinternieuwe trampoline kapot had gemaakt.”

“Ik mis mijn zoon echt wel en wil mijn gezin terugzien”, eindigde El I. zelf. Vonnis op 1 september. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier