Uitbater nachtwinkel verkoopt niet enkel frisdrank en snoep, maar ook cocaïne

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

De 32-jarige uitbater van een nachtwinkel in de Ieperse Rijselstraat verdiende blijkbaar niet genoeg met normale spullen die je in een dergelijke shop vindt. De man zette in zijn winkel ook een handeltje in cocaïne op. Hij staat nu voor de rechter in Ieper.

De politie van Arro Ieper kreeg er lucht van dat er in een nachtwinkel in de Rijselstraat in Ieper cocaïne kon worden gescoord. De klanten moesten een codewoord opgeven en konden daarop doorstappen naar de achterkant van de shop. De politie kon een klant in de kraag grijpen en voerde daarop een huiszoeking uit. De uitbater van de winkel bleek in zijn zakken 41 zakjes van elk 1 gram cocaïne te hebben. De politie vond ook 2 gsm’s en een geldsom van 1.155 euro. “De nachtwinkel was maar karig gevuld met goederen. Een gram cocaïne kostte de klant vijftig euro”, aldus de openbare aanklager op de rechtbank van Ieper.

De uit Pakistan afkomstige uitbater werd op 7 december door de onderzoeksrechter aangehouden. “Mijn cliënt is geen zware crimineel, maar hij werd hard getroffen door de coronacrisis”, aldus de advocaat van de man. “Hij betaalt nog altijd de overname van zijn winkel. Hij kwam in verleiding en zocht de verkeerde weg om uit de problemen te komen. Nu heeft hij echter veel spijt.” De beklaagde kreeg te horen dat de rechter kan overgaan tot de sluiting van zijn zaak. “Beseft u wel hoe groot de schade is dat je hen aanricht met de verkoop van cocaïne?” Vonnis op 1 april.

De rechter waarschuwde dat de rechtbank ook nog kon overgaan tot de sluiting van zijn zaak. “Want beseft u welke schade u hebt aanricht en hoeveel mensen u meesleurt in het drugsmilieu?” De man riskeert, naast 2 jaar cel en een geldboete van 8.000 euro, ook 48.000 euro te mogen betalen, geld dat hij zou hebben verdiend met zijn handeltje.

(CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.