Uitbater gsm-winkel weer voor rechter voor namaak

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 31-jarige uitbater van een winkel voor smartphonehoesjes in Oostende staat na een jaar opnieuw voor de rechter. Bij een nieuwe controle van de FOD Economie werden opnieuw namaakhoesjes gevonden. “Het zijn dezelfde als de vorige keer, maar die werden niet in beslag genomen”, beweert M.O.

De FOD Economie viel op 22 januari vorig jaar opnieuw binnen in de winkel van M.O. in de Ooststraat in Oostende. Op 17 januari het jaar daarvoor waren ze ook al binnen gevallen en toen namen ze ruim 250 nephoesjes in beslag. Het ging om hoesjes van Ferrari, Superdry, Kenzo, Tommy Jeans, Star Wars, Batman, Chanel, Philipp Plein, BMW, Hello Kitty, Disney en Louis Vuitton.

De man werd er vorig jaar voor veroordeeld en kreeg 4.000 euro boete, net als zijn vennootschap. Omdat het de eerste keer was, verleende de rechter in Veurne telkens de helft met uitstel. Hij moest Louis Vuitton toen ook 2.400 euro schadevergoeding betalen.

Nieuwe controle

Bij de nieuwe controle werden 43 hoesjes in beslag genomen. De inspecteur van de FOD Economie die bij beide controles aanwezig was, moest komen getuigen, op vraag van de advocaat van M.O. “Het gebeurt wel vaker dat we een jaar na een overtreding opnieuw een controle uitvoeren. Bij elk bezoek controleren we de winkel en de opslagruimte zo goed mogelijk en nemen we alles in beslag wat namaak is. Het valt niet te controleren of de 43 hoesjes die we vonden bij ons tweede bezoek er al lagen bij het eerste bezoek.”

Dat is namelijk wat M.O. en zijn advocaat beweren. “Die 43 hoesjes lagen nog in de opbergruimte van bij de eerste controle en werden toen niet meegenomen. Ook de inspecteur schept hierover geen duidelijkheid. We kunnen ook de aankoopfacturen voorleggen die dateren van 2018. We vragen de opslorping met het eerste vonnis.”

De procureur spreekt van nieuwe inbreuken en wil een nieuwe straf. Vonnis op 21 mei. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.