Uitbater eetcafé Den Herder terecht voor nachtlawaai na klachten buurman

© Getty Images/Tetra images RF
© Getty Images/Tetra images RF
Redactie KW

Klachten over nachtlawaai hebben er voor gezorgd dat de 29-jarige uitbater van eetcafé Den Herder in Kuurne zich voor de rechter moet verantwoorden. Een klagende buurman vroeg een schadevergoeding van 2.500 euro, de openbare aanklager een boete van 2.000 euro. “Wij zijn bereid tot dialoog maar dat wordt telkens afgeblokt”, aldus de uitbater.

In 2013 nam uitbater Tibaut T. café Den Herder op de hoek van de Rijksweg en de Hulstsestraat in Kuurne over. De bruine kroeg van weleer toverde hij om in een hip eet- en danscafé. “Maar nog voor de opening kwam er al een brief van de advocaat van de buurman, met klachten over geluidshinder. Ook kort na de opening kwam er nog een brief”, klonk het bij de verdediging van Tibaut T. “De politie maakte inderdaad twee keer een proces-verbaal op maar meestal merkten ze bij hun controles op dat er geen problemen of hinder waren.”

Den Herder beschikt over een cafégedeelte, een eetgedeelte en een tuinterras. Bedoeling was dat klanten na het eten nog iets konden drinken en de muziek iets luider ging. “Maar we willen steeds meer focussen op het restaurantgebeuren”, aldus de uitbater.

“Om de buur tegemoet te komen. We willen van Den Herder een positief verhaal maken. We willen in dialoog gaan maar dat is nog nooit gelukt. Een geluidsdeskundige stelde een rapport op. Hij stelt een geluidsabsorberend scherm voor. We dienden daar al een aanvraag voor in, plaatsten ook al een geluidsbegrenzer. Hij wil een succesvolle horeca-ondernemer zijn maar ook respect voor de buurt hebben”, aldus zijn advocaat. “Met de andere buren is er wel een goede verstandhouding.”

“Mijn cliënt woont er al zijn hele leven en windt zich op in de overlast”, aldus de advocaat van de buurman. Vonnis op 29 maart.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.