Twintigers schoppen “klikspaan” neusbreuk tijdens brutale afrekening in voetbaltribune Wingene

© gf
Redactie KW

Vier twintigers riskeren in de Brugse rechtbank twaalf maanden voorwaardelijke celstraf omdat ze een tiener in de val lokten en zwaar toetakelden.

Op 28 maart 2019 lokte een minderjarige kompaan van de beklaagden het toen negentienjarige slachtoffer, een jongen uit Pittem, mee naar de voetbaltribune in Wingene. M.F. (22) uit Brugge, T.S. (25) uit Tielt, G.L. (20) uit Ichtegem en N.D. (23) uit Zwevegem stonden de jongeman op te wachten en gingen hem meteen te lijf.

In het gezicht geschopt

“Mijn cliënt werd tegen de grond geslagen en werd vervolgens vol in het gezicht geschopt”, stelde advocaat Simon Bekaert. “Hij hield daar een gebroken neus, een hersenschudding en blauwe plekken over zijn hele lichaam aan over. Hij was een maand arbeidsongeschikt en zijn neus staat nog altijd scheef.”

Afrekening

Volgens het parket ging het om een afrekening in het drugsmilieu. “De beklaagden verklaarden dat hij geklikt had bij de politie”, verduidelijkte de procureur. De vier beklaagden bekenden de slagen maar dat ze na de afranseling ook de gsm en het geld van het slachtoffer zouden hebben gestolen ontkenden ze met klem. Drie van de vier beklaagden drongen aan op een voorwaardelijke celstraf. Enkel G.L. vroeg een werkstraf. De rechter doet uitspraak op 17 december. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.