Twintigers riskeren tot 30 maanden cel voor overval op drugsdealer in Blankenberge

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Vier mannen en twee vrouwen staat voor de Brugse rechtbank terecht voor een diefstal met geweld op een drugsdealer in Blankenberge.

Met zijn kledij vol modder en gras stapte het slachtoffer op 2 februari het politiekantoor van Blankenberge binnen. Hij verklaarde hoe hij even voordien door twee mannen was overvallen tijdens een drugsdeal.

Hij had 25 gram cannabis mee voor een vrouw uit Blankenberge maar in de plaats kreeg hij rake klappen en werd zijn tasje van Louis Vuitton met daarin 90 euro en een gsm gestolen. Zijn drugs mocht hij evenwel houden.

Onderzoek leidde de speurders naar zes twintigers, die vanuit het appartement van J.B. (27) in Duinbergen in twee wagens naar Blankenberge waren afgezakt om de feiten te plegen. Uit hun gesprekken in de cel konden de speurders afleiden dat J.B. en Bruggeling N.A. (26) het slachtoffer hadden afgetuigd. K.V. (27) uit Menen was erbij en hielp bij de diefstal. Zeebruggeling S.D. (25) en Bruggelinge S.M. (25), de vriendin van N.A., waren als chauffeurs in de auto’s blijven zitten. Ook L.V. (20), de vriendin van J.B., was niet uitgestapt. Zij had de cannabis nochtans besteld.

Lesje leren

Volgens J.B. was het de bedoeling om de dealer een lesje te leren. “Omdat hij drugs verkocht aan mijn vriendin en aan minderjarigen”, verklaarde hij. Voor J.B. en N.A., de twee die slagen verkochten, vroeg de procureur 30 maanden cel. Hun twee mannelijke kompanen riskeren elk een jaar cel. De vier hebben allen een uitgebreid strafregister. Voor de twee vrouwen vroeg de procureur een werkstraf.

J.B., die op het moment van de feiten onder voorwaarden stond, vroeg een voorwaardelijke straf. N.A., die pas vrij was uit de cel, ontkent dat hij sloeg en vroeg eveneens een voorwaardelijke straf. De anderen ontkennen dat ze wisten dat er klappen gingen vallen en vroegen de vrijspraak. De uitspraak volgt op 28 juni.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.