Twintigers die agenten in het nauw dreven na zware rellen op strand in Blankenberge moeten niet naar de cel

© JVM
Redactie KW

Twee Brusselse twintigers zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan weerspannigheid. Een paar uur na de zware rellen op het Blankenbergse strand dreven ze samen met enkele andere jongelui twee agenten in het nauw.

Op 8 augustus 2020 braken ’s avonds zware rellen los op het Blankenbergse strand. Een paar uur later kregen twee politieagenten ter hoogte van de Kerkstraattrap een vijftal jongeren in de gaten.

Zak met cannabis

Ze wezen hen op de mondmaskerplicht, wat duidelijk niet in goede aarde viel. De jongelui begonnen de agenten – een man en een vrouw – achterna te wandelen en uit te schelden voor fils de pute (hoerenzoon, red.). De vrouwelijke agente greep een van de jongeren, F.L. (27), vast en zag een zak met cannabis in zijn rugzak zitten.

“De jongeren omsingelden de agenten en konden de rugzak doen verdwijnen”, stelde de procureur tijdens de pleidooien. “Hun kompaan, die geboeid werd, spoorde hen zelfs aan om hem te bevrijden.”

Winkel geplunderd

De mannelijke agent trok F.L., een Ecuadoriaan uit Schaarbeek, mee in een winkel die vervolgens door de jongeren geplunderd werd. Terwijl de uitbaters de rolluiken sloten, werd de vrouwelijke agente buiten belaagd. Ze werd aan de kleren getrokken en geschopt.

Toen versterking arriveerde, werd ook M.A. (24) uit Elsene gearresteerd. Door het incident te filmen met zijn gsm hitste hij volgens de rechter de andere jongeren op. Hij kreeg vijf maanden celstraf met uitstel.

Voor F.L., die een boksbeugel op zak had, vroeg de procureur zes maanden cel. Hij kreeg 80 uur werkstraf. Maar als hij die niet correct uitvoert, wordt die omgezet in twaalf maanden cel. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.