Twintiger vraagt vrijspraak voor vermeende verkrachting meisje na kotfeestje in Brugge

Redactie KW

Een 25-jarige Oostendenaar ontkent voor de Brugse strafrechtbank met klem dat hij een achttienjarig meisje verkrachtte na een kotfeestje in Brugge. Ook de procureur drong niet aan op een veroordeling.

In de nacht 15 op 16 juli 2020 was het slachtoffer, een toen achttienjarig meisje uit Hooglede, samen met beklaagde I.Z. aanwezig op een kotfeestje in Brugge. De drank vloeide rijkelijk en I.Z. had na het feestje seks met het meisje en haar beste vriendin. Volgens haar advocaat was het Hoogleedse meisje veel te dronken om toestemming te geven voor seks. “Er was die avond ontiegelijk veel sterke drank en bier gedronken”, pleitte meester Paul Bekaert. “Het andere meisje verklaarde dat haar vriendin zodanig knock-out was dat ze amper nog iets kon zeggen.”

Het Openbaar Ministerie ziet onvoldoende bewijs en drong niet aan op een veroordeling. Ook de verdediging vroeg de vrijspraak. “Mijn cliënt en het meisje hadden eerder die avond innig gekust”, pleitte meester Sofie Vangheluwe. “Het meisje zegt zelf dat ze de kussen in bed ook niet erg vond. Vanuit een andere kamer werd vooral gegiechel gehoord.” Volgens Vangheluwe is niet bewezen dat het meisje comateus was. “Anders zou zij een jaar na de feiten niet meer in detail kunnen zeggen wat ze die avond allemaal dronk. Het andere meisje zou toch ook nooit seks hebben met de verkrachter van haar beste vriendin?” De rechtbank doet uitspraak op 9 januari. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.