Twintiger scheldt zonder reden politie huid vol in Veurne: “gatlikkers van de staat”

© jh
© jh
Redactie KW

Een 28-jarige man uit Veurne liet zich niet zien in de rechtbank van Veurne waar hij terechtstaat wegens smaad aan de politie. Hij schold ze zonder aanleiding de huid vol.

Op 5 oktober 2019 werd een patrouille van politiezone Spoorkin opgeroepen naar de Grote Markt in Veurne voor een interventie. Na de tussenkomst van de politie werden twee politiemensen opeens aangesproken door de 28-jarige Dominique V. Die had helemaal niks te maken met de interventie zelf maar vond het nodig de politieagenten te beledigen.

“Zonder enige aanleiding schold hij hen de huid vol”, sprak de procureur. “En dat in weinig fraaie woorden. Hij noemde hen cowboys, jeannetten met kogelvrije vesten, gatlikkers van de staat en daagde hen ook uit: “wie denken jullie wel dat jullie zijn?”.

Toen ze hem vroegen op te houden wilde hij daar niet van weten. Integendeel, hij volgde hen nog even waarbij hen nog een deel verwijten naar het hoofd slingerde. Voor smaad werd hem een minnelijke schikking van 200 euro aangeboden die hij niet betaalde. Daarom vraag ik nu een maand cel en 400 euro boete.” V. liet verstek gaan in de rechtbank. Vonnis op 11 juni. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier