Twintiger krijgt twaalf maanden voorwaardelijke celstraf na kopstoot tijdens fuif

Redactie KW

Een 25-jarige Torhoutenaar heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor zijn aandeel in twee knokpartijen.

Op 27 januari 2019 gaf J.D. op een fuif in Lichtervelde een kopstoot aan een jongeman, die vervolgens ook nog enkele vuistslagen in het gezicht kreeg van een andere persoon. Het slachtoffer hield daar een gebroken neus aan over. Een zestal maanden later deelde J.D. ook nog een vuistslag uit bij een schermutseling op café in Torhout.

Drank en drugs

De procureur omschreef de twintiger als een “vechtersbaas” en “ruziestoker” en vroeg een jaar celstraf, al dan niet met uitstel onder voorwaarden. Volgens de verdediging was de neusbreuk niet het gevolg van de kopstoot maar van de vuistslagen. “Het is vreemd dat die andere persoon niet geïdentificeerd werd”, pleitte de advocaat van J.D.

J.D. gaf toe dat hij in de periode van de feiten te veel dronk en ook drugs gebruikte. “Maar de coronacrisis betekende een keerpunt”, stelde hij. De jongeman vroeg tevergeefs een werkstraf.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier