Twintiger die vader van ex-vriendin probeerde te vermoorden maand langer in de cel

© Getty Images
Redactie KW

De twintiger die eind oktober de vader van zijn ex-vriendin probeerde te vermoorden in Torhout blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer. Samuel C. (28) verklaarde aanvankelijk zeer weinig aan de politie. “Maar hij is bereid om nu wel over zijn beweegredenen te spreken”, aldus zijn advocaat. “Die zaak is niet zo eenzijdig als het lijkt.”

Na een maand in de cel is Samuel C. (28) uit Ardooie bereid om met de politie te spreken. Hij bleef aanvankelijk heel erg op de oppervlakte over waarom hij de vader van zijn ex-vriendin precies te lijf ging op vrijdagavond 29 oktober. Maar zijn advocaat kondigt nu aan dat hij daar toch dieper op in wil gaan tegen de speurders. “Hij zal een herverhoor aanvragen”, zegt meester Victoire Desmet. “En daarin zal hij zijn beweegreden uitleggen. Het is belangrijk om te weten dat deze zaak niet zo eenzijdig is als ze geportretteerd wordt. En dat wil hij nu ook toelichten.”

Camerabeelden

De speurders zullen hoe dan ook benieuwd zijn naar de uitleg van Samuel C. Want de jongeman reed tot drie keer toe naar het huis van zijn Mike Verhaeghe, zijn ex-schoonvader en de ondervoorzitter van N-VA in Torhout. De relatie met diens dochter sprong een tweetal jaar geleden af. Maar die bewuste avond reed hij naar het huis van de man in de Klaproosstraat. Op de camerabeelden van het slachtoffer is te zien hoe Samuel C. een eerste keer bij het huis stopt en erna weer snel door rijdt. Iets later keerde hij terug en stampte hij de voordeur in. Verhaeghe lag toen al te slapen, maar werd plots gewekt toen het licht in zijn kamer aan ging. Zijn ex-schoonzoon zorgde daarvoor, maar vluchtte daarna onopgemerkt weg.

Het slachtoffer zag zijn kapotte voordeur en kon op de camerabeelden Samuel C. bezig zien. De politie werd er bij gehaald en de brandweer maakte de deur weer dicht. Maar toen iedereen vertrokken was, zag het slachtoffer op zijn bewakingsbeelden live hoe zijn belager terugkeerde. Met een baseballknuppel in de hand stampte hij de deur opnieuw weg. Mike Verhaeghe kon de politie nog verwittigen en vocht voor zijn leven. Volgens het parket probeerde Samuel C. zijn ex-schoonvader vermoorden. Daarvoor gebruikte hij ook een keukenmes. De politie was uiteindelijk net op tijd om de twintiger in te rekenen. Het slachtoffer raakte gewond, maar mocht het ziekenhuis al snel weer verlaten.

Geen onbekende

Hij was bovendien geen onbekende voor het gerecht. Want nog dit jaar toonde hij zich al weerspannig tegen de politie. Die zaak komt binnenkort in de rechtbank voor. Samuel C. zit ondertussen wel al in de gevangenis.

De raadkamer besliste dinsdagmorgen om hem een maand langer aan te houden. “En daar berust hij in. Hij weet goed genoeg dat hij in de fout ging”, zegt zijn advocaat. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.