Twintig maanden effectieve celstraf en 8.000 euro boete bij zesde drugsveroordeling

Redactie KW

Een 40-jarige drugsdealer uit Deerlijk is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 20 maanden en 8.000 euro boete voor de verkoop van speed, vloeibare xtc en cannabis. Voor de man is het ondertussen zijn zesde drugsveroordeling.

De inkt van een vorige veroordeling tot 30 maanden celstraf was nog niet droog of Davy M. liet zich opnieuw in met de verkoop van drugs. Hij stond zelfs nog onder voorwaarden na die eerdere veroordeling. Bij een huiszoeking op 9 maart 2020 kon de politie bij hem thuis en bij zijn vader speed, cannabis en capsules met wit poeder vinden.

Uit het onderzoek bleek dat hij om de 14 dagen 100 gram speed kocht. Daarvan gebruikte hij zelf 30 gram, de rest verkocht hij. “Maar op je 40ste begint het leven pas echt”, hield zijn advocaat er goede moed in. “Hij is vast van plan zicht te herpakken en het goede pad verder te bewandelen.” “Maar ik gaf u de vorige keer al een allerlaatste kans”, klonk het minder hoopgevend bij de rechter. Ze gaf hem niet opnieuw een voorwaardelijke celstraf maar een effectieve straf dit keer. Kansen opgebruikt, zo heet dat dan.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.