Twijfel over misbruik dochter, procureur-generaal durft niet vorderen

©Tinnakorn Jorruang / EyeEm Getty Images/EyeEm
©Tinnakorn Jorruang / EyeEm Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 41-jarige man uit Waregem vraagt in beroep de vrijspraak voor de aanranding van zijn elfjarige dochter. Ook de procureur-generaal twijfelt en durft geen straf uit te spreken.

De 41-jarige man zou na zijn scheiding een tweetal jaar terug zijn toen elfjarige dochter een paar keer in haar slaap hebben betast. Hij kreeg hiervoor twaalf maanden met uitstel, maar ging in beroep om de vrijspraak te vragen. Volgens zijn advocaat kadert de klacht in een familiaal geschil waarbij de moeder haar kinderen meer wou zien. “Ook speelt in zijn nadeel dat hij na zijn scheiding een relatie is begonnen met een meisje van 17 jaar, maar in die relatie speelt de leeftijd geen rol.”

Toch legde hij een negatieve test af bij de leugendetector, maar dat zegt volgens zijn advocaat niks. “Niemand, ook het broertje niet, heeft ooit iets gezien.”

Ook de procureur-generaal is niet overtuigd. “Het is woord tegen woord. De verklaringen van het meisje komen mij zeer geloofwaardig over, maar het tijdstip waarop de klacht wordt neergelegd is ook vreemd: op een moment dat de moeder de kinderen meer wil. Daarom durf ik niet te vorderen.”

Maar de moeder gelooft rotsvast in haar dochter. “De kinderen sliepen bij hem in bed. Ik heb geen enkel reden om te denken waarom mijn dochter liegt.” Uitspraak op 21 april. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.