Twee vrienden uit Ingelmunster krijgen boete na verkeersagressie in Meulebeke

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Twee vrienden uit Ingelmunster, die het bij een geval van verkeersagressie in Meulebeke aan de stok kregen met een taxichauffeur, komen er met een boete vanaf. Dat besliste de rechter in Kortrijk.

Op 17 oktober 2021 keerden de twee vrienden ’s morgens vroeg terug van een feest in Tielt. In de Marialoopsesteenweg in Meulebeke draaiden ze de weg op en hinderden op die manier een taxichauffeur die er met zijn BMW aankwam.

Regelrechte vechtpartij

Dat zinde de man niet. Hij haalde het voertuig van de vrienden in, ging in de remmen en stapte uit. Ook Jean Louis L., die als passagier in de wagen zat, stapte uit. Het kwam tot een regelrechte vechtpartij op straat.

Beide kemphanen tuimelden in een kletsnatte gracht. Toen Louis P., die achter het stuur zat, dat zag gebeuren, stapte hij ook uit en dreigde met een teaser. Daarna vluchtten de twee vrienden weg maar de taxichauffeur zette de achtervolging in en belde de politie.

Gebroken neus

“Ik heb me gewoon verdedigd”, aldus L. “Die taxichauffeur stapte als eerste uit en viel ons aan.” Volgens de rechter was er geen sprake van wettige zelfverdediging.

Hij gaf L. een voorwaardelijke boete van 800 euro voor de uitgedeelde slagen. Louis P. werd daarvoor vrijgesproken maar kreeg wel een boete van 800 euro voor de dreiging met de teaser. De taxichauffeur liep een gebroken neus op. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier