Twee twintigers delen klappen uit op Izegems marktplein

Twee twintigers uit Izegem moesten zich maandag voor de Kortrijkse strafrechter verantwoorden voor een vechtpartij op de Grote Markt in Izegem. Een Poolse man kreeg er rake klappen en schoppen.

Een van de beklaagden liep eerder al veroordelingen op.© Getty Images
Een van de beklaagden liep eerder al veroordelingen op.© Getty Images

Het slachtoffer zorgde volgens Giordy V. (29) en Glenn D. (29) op 7 december 2019 voor problemen in cafés op de Izegemse marktplaats. Het kwam tot een vechtpartij waarbij wel tien jongeren zich tegen de Pool keerden.

Onder meer dankzij camerabeelden konden V. en D. geïdentificeerd worden. De openbare aanklager vroeg hen tot een celstraf van 6 maanden en een boete van 600 euro te veroordelen.

Justitie-assistente

“Ik had te veel alcohol gedronken die avond. Ik heb spijt. Het was een eenmalige, domme reactie”, klonk het bij Giordy V. “Ik deelde één klap uit, om mijn vriend te helpen”, verdedigde Glenn D. zich.

Door vorige veroordelingen stond hij op het ogenblik van de vechtpartij wel onder probatievoorwaarden. Hij vroeg de rechter een nieuwe voorwaardelijke celstraf te willen opleggen. Tegen 15 februari wil de rechter horen hoe zijn begeleiding door de justitie-assistente verloopt. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.