Twee jongeren terecht voor vechtpartij na voetbalwedstrijd Essevee

© Getty Images
Redactie KW

Twee jongeren uit Waregem zijn voor de rechtbank in Kortrijk gedagvaard voor een vechtpartij in het Waregemse centrum. Na een voetbalmatch van SV Zulte Waregem kwam het tot klappen met drie vrienden die samen op stap waren.

Op 1 augustus 2021 kwam het tot een confrontatie in de Stormestraat. Volgens de drie vrienden waren Idriss B. (25) en Yahya Z. (24) uit op ruzie. “Ze tikten op hun rug en probeerden ‘pootje-lap’ te doen”, aldus hun advocate. “Toen ze reageerden dat ze met rust gelaten wilden worden, kregen ze duwen en slagen. Drie koppels die met een baby gewoon op stap waren naar de cafetaria van zwembad De Treffer. Stel je voor.”

Na de vechtpartij liepen B. en Z. weg. Ze konden echter snel gevat worden. Z. bleek nauwelijks een maand voordien ook al betrokken te zijn geweest bij een incident met een taxichauffeur. Hij daagde niet op voor zijn proces. B. deed dat wel maar vroeg de vrijspraak. “De zogenaamde slachtoffers waren de aanstokers van het geweld”, aldus advocate Elisabeth Vanpeteghem. “Hij verdedigde zich alleen maar.” Vonnis op 15 februari. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.