Twee jaar cel voor verkoop 18kg marihuana

Redactie KW

Omdat hij grote hoeveelheden marihuana verkocht, werd S.D. uit Ieper veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar, waarvan de helft met uitstel. De man moet een vermogensvoordeel van 10.000 euro betalen, geld dat hij verdiende met zijn handel. Daarmee betaalde hij onder meer 1.100 euro aan huur voor zijn appartement.

De rechter in Ieper veroordeelde de 29-jarige S.D. uit Ieper tot een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan 1 jaar met uitstel, voor de verkoop van marihuana. De man liep tegen de lamp bij huiszoekingen, waarbij grote hoeveelheden softdrugs werden gevonden. In totaal ging het om 18 kg, gekocht in Nederland.

“Zorgen vergeten”

De man was voor de feiten al gekend bij het gerecht en werd eerder al onder voorwaarden geplaatst voor druggebruik. “Toch is deze man niet de gebruikelijke drugsdealer die om de haverklap voor de rechter komt”, aldus zijn raadsman, meester Curd Vanacker. “ Mijn client ging lang naar de ambulante drugzorg, maar na daarmee te zijn gestopt zocht hij opnieuw zijn toevlucht in drugs .”

“Ik gebruik het spul om dingen te vergeten”, aldus S.D. “Het is tot dealen gekomen om zijn eigen gebruik te bekostigen.” De beklaagde gaf toe dat hij er de huur van zijn appartement mee betaalde , zo’n 1.100 euro per maand. De openbare aanklager vroeg een celstraf van 3 jaar voor de twintiger, maar ook een verbeurdverklaring van 136.800 euro, geld dat S.D. zou hebben verdiend met zijn handel.

Geldboete

De rechter veroordeelde de twintiger tot een celstraf van 2 jaar, waarvan de helft met uitstel. Wel zal S.D. zich aan enkele voorwaarden moeten houden, zoals een verplichte begeleiding voor zijn drugsprobleem. Daarnaast krijgt hij een geldboete van 8.000 euro, waarvan 6.400 euro met uitstel. De verbeurdverklaring werd verminderd tot 10.000 euro. De rechtbank hield rekening met de huidige financiële toestand van de man , zodat een betaling van het vermogensvoordeel niet als een molensteen om zijn nek blijft hangen. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.