Twee jaar cel voor man uit Nieuwpoort die ex afranselt

De man bedreigde zijn ex met een keukenmes.
De man bedreigde zijn ex met een keukenmes.
Redactie KW

Een 33-jarige man uit Nieuwpoort is tot twee jaar cel met probatievoorwaarden veroordeeld wegens zware slagen aan zijn partner en de politie, bedreigingen, verboden wapenbezit, weerspannigheid en smaad. Toen zijn partner hun relatie stopzette en zou verhuizen, ging Wesley V. volledig door het lint. Hij bedreigde haar met een keukenmes en gaf een keiharde vuistslag in haar gezicht, met neusbreuk als gevolg. En toen moest de politie het ontgelden. Zijn ex-partner krijgt 4.500 euro schadevergoeding.

“Ik heb u in maart 2017 nog probatiemaatregelen gegeven wegens alcoholmisbruik. U heeft die voorwaarden flagrant geschonden en dus heb ik uw voorwaardelijke straf herroepen tot een effectieve. Maar het hof van beroep trok die beslissing op 31 januari 2021 in om u nog een kans te geven. Wat heeft u er verteld? Dat u niet meer drinkt. Wat gebeurt er amper vijf dagen later? U drinkt zich ladderzat en gaat volledig over de schreef. Het waren dus flagrante leugens die u vertelde tegen de beroepsrechter.” De strafrechter was furieus toen hij beklaagde Wesley V. voor zich kreeg voor de nieuwe feiten.

Domme hoer

Het Openbaar Ministerie sprak over meerdere gevallen van intrafamiliaal geweld tussen begin december 2020 en 5 februari 2021, de dag van de verhuis. “Er ontstond die dag een verhitte discussie na de relatiebreuk. Ze kwam haar spullen halen. Hij nam haar polsen hardhandig vast en bedreigde haar met een keukenmes. Hij riep dat hij haar zou vermoorden. Toen haar zoon ter plaatse kwam, om te helpen met de verhuis, deelde hij een keiharde vuistslag uit in haar gezicht. Ze liep een zware neusbreuk op en werd nog meermaals met de dood bedreigd, toen ze met haar zoon op de vlucht sloeg”, aldus de procureur op de zitting.

Hij eiste een jaar effectieve celstraf. “Want hij dreigde ook een stoel op haar te gooien vanaf het balkon van het appartement, als ze buiten stapte. Ook tegen de opgeroepen politie gedroeg hij zich uitzinnig. Hij viel de inspecteurs verbaal en fysiek aan, zowel met kopstoten als een beet in de vinger. Een inspectrice werd uitgescholden voor ‘domme hoer’. Die man heeft dringend een sterk signaal nodig, rechter”, besloot de procureur.

Profiterende ex

De verdediging zag het anders. “Die vrouw is er enkel om van hem te profiteren. Ze haalde zijn appartement volledig leeg, terwijl het grotendeels zijn spullen waren. Zijn stoppen sloegen door toen ze zomaar met zijn wasmachine aan de haal ging. Natuurlijk is hij over de schreef gegaan. Die doodsbedreigingen moet u met een korrel zout nemen. Dat was in het heetst van de strijd.” Ondanks de uitbrander van de rechter, vroeg Wesley V. opnieuw om een straf met voorwaarden om niet naar de cel te moeten.

Van gebouw springen

“Ik geloof niet dat u ze zal naleven, maar goed, dan moet u verplicht antabuse nemen als voorwaarde. Zo wordt u ziek als u nog drinkt”, antwoordde de rechter. De beklaagde antwoordde dat hij intussen drie weken geen druppel meer heeft gedronken. “Ik wil een nieuwe start in mijn leven. Ik ben het zelf kotsbeu dat ik altijd opnieuw in dezelfde miserie beland. Ik stond laatst nog op het punt om van een gebouw te springen maar heb dan toch de ziekenwagen gebeld”, sprak hij nog.

De rechtbank gaf hem twee jaar cel, een zwaar tarief door zijn eerdere veroordelingen. Maar toch verleende de rechter ook uitstel onder voorwaarden. Die voorwaarden zijn onder meer verplichte inname van antabuse en een contactverbod met het slachtoffer. Als hij zich er niet aan houdt, zal hij twee jaar effectief moeten brommen in de nor. Zijn ex krijgt 4.500 euro schadevergoeding, haar zoon 150 euro. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.