Twee jaar cel voor dertiger voor dealen cocaïne rond kerktoren in Spiere-Helkijn

Redactie KW

Een 30-jarige jongeman uit Spiere-Helkijn mag na een maandenlang verblijf in de cel naar huis terugkeren. De rechter in Kortrijk veroordeelde hem tot een celstraf van 2 jaar voor het dealen van cocaïne maar sprak enkel de periode van voorhechtenis als effectieve straf uit. Hij moet zich de komende jaren wel aan enkele voorwaarden houden én speelt 57.000 euro drugsgeld kwijt.

Op 27 september 2020 kon Victor P. aan het Robecijnplein in Spiere-Helkijn door de politie gecontroleerd worden. Er was melding gemaakt van een drugsdeal en bij P. kon 230 euro cash geld en een buisje met wit poeder gevonden worden.

P. gedroeg zich heel nerveus en een huiszoeking op de kamer bij zijn ouders later maakte duidelijk waarom. Er kon cocaïne, heroïne en 1.340euro cash geld gevonden worden. De dertiger bekende sinds april 2020 drugs te verkopen om zijn eigen drugsverslaving te kunnen betalen. Aanvankelijk 30 gram per week, later tot 100 gram per week.

Zot spul

Het leverde hem een verblijf van 6,5 maanden in de cel op. Maar dat bleek maar weinig indruk te hebben gemaakt want amper anderhalve maand na zijn vrijlating op 9 april 2021 kon de politie de hand leggen op een Messengerbericht waarin hij zijn klanten liet weten opnieuw vrij te zijn en ‘zot spul’ te hebben.

Hij vloog meteen opnieuw in de cel en bleef daar tot vandaag. “Ik voelde me na het eerste verblijf in de gevangenis niet goed in mijn vel en was er niet klaar voor om het anders te doen. Nu ondertussen wel”, vertelde P. zelf aan de rechter.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.