Twee jaar cel voor cannabistelers

Redactie KW

Een 37-jarige Pool heeft in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor cannabisteelt in Lichtervelde. Zijn Albanese kompaan kreeg twee jaar cel met uitstel.

Op 18 september vorig jaar trof de politie op de zolder van een woning langs de Damwegel 330 cannabisplanten en 93 potten met verschrompelde cannabisplanten aan. Er lag ook ruim 1,2 kilogram gebruiksklare cannabis en een portefeuille met Albanese documenten.

Kapotte ventilator

Die bleek toe te behoren aan Romario H., die in februari dit jaar kon worden opgepakt in Namen. De Albanees bekende dat hij in opdracht van een landgenoot voor de plantage moest zorgen maar dat een kapotte ventilator in het voorjaar roet in het eten gooide.

Op het adres was Poolse man ingeschreven. De wagen van Jaroslaw M. werd regelmatig gespot in de buurt. Bovendien had hij op enkele maanden tijd 5.510 euro op zijn rekening ontvangen, terwijl hij sinds juni 2019 geen werk meer had.

Schadevergoeding

M. kwam niet opdagen voor zijn proces. Omdat H. en M. illegaal elektriciteit aftapten moeten ze ook een schadevergoeding van ruim 10.000 euro betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier