Twee jaar cel voor begluren collega’s

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een bediende bij een bedrijf in Harelbeke deinsde er niet voor terug om zijn voyeuristische of nudistische trekjes ook bij zijn werkgever toe te passen. Van de rechter in Kortrijk kreeg hij hiervoor een grotendeels voorwaardelijke celstraf van 2 jaar en een boete van 1.600 euro.

Een collega stapte op een dag verbouwereerd het kantoor van de zaakvoerder binnen. Via een internetlink was hij te weten gekomen dat D.W. op de bedrijfsvloer naakt rondliep en ook foto’s onder de rokken van vrouwelijke collega’s nam. Zonder dat ze doorhad wat er gebeurde, had de man in kwestie ook al eens zijn geslachtsdeel tegen de bips van een vrouwelijke collega aangeduwd. De zaakvoerder diende klacht in en enkele uren later kon D.W. opgepakt worden. Het was hem wel al opgevallen dat de werknemer wel erg vaak op zijn gsm zat te tokkelen tijdens de werkuren. Hiervoor had hij al een berisping gekregen.

Zorgwekkende seksualiteitsbeleving

Na de klacht volgde een huiszoeking in het bedrijf en kon de computer van de werknemer in beslag genomen worden. Daarbij kwam aan het licht dat er verschillende spycams op de werkvloer waren geïnstalleerd, onder meer in de toiletten. Foto’s van collega’s plukte hij via hun accounts weg en bewerkte die in een seksuele context. “Een heel bizarre en zorgwekkende seksualiteitsbeleving”, vond de openbare aanklager.

“Heel laakbaar en abnormaal”, moest ook zijn advocaat toegeven. D.W. vloog 2 maanden in voorhechtenis en zag volgens zijn advocaat zwarte sneeuw. “Elf jaar lang werkte hij zonder problemen voor de firma en deed zijn taak goed. Met het onderzoek werkte hij goed mee.” De rechter legde enkel de periode van 2 maanden voorhechtenis als effectieve straf op. De rest van de gevangenisstraf blijft voorwaardelijk als hij zich aan een aantal voorwaarden houdt. Vijf jaar lang mag hij geen functies meer uitvoeren waarbij hij gezag uitoefent over minderjarigen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier