https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee jaar cel voor agressieve dertiger uit Ingelmunster na slagen en stampen aan partner

©boonchai wedmakawand Getty Images
©boonchai wedmakawand Getty Images
Redactie KW

Twee jaar effectieve celstraf en een boete van 800 euro. Na vier eerdere veroordelingen voor partnergeweld vond de rechter dat de kansen van een 35-jarige man uit Ingelmunster opgebruikt waren. Zowel in mei als november 2020 sloeg en stampte hij zijn ex-vriendin als een bezetene bont en blauw.

Op 21 mei 2020 kwam het tussen het koppel onder invloed van alcohol tot een discussie. Bij Geoffrey P. sloegen de stoppen door. Hij volgde zijn vriendin naar het toilet, sleurde haar er van en stampte haar vijf minuten lang met zijn veiligheidsschoenen, terwijl ze in een bolletje op de grond lag.

Een half jaar later, op 28 november, zocht de vrouw P. zelf op. Uit geldnood. Maar dat bleek geen goed idee, want opnieuw kreeg ze een reeks slagen en schoppen. Ze kon naar een buurman vluchten en de politie verwittigen. “Typische dossiers die ook wel eens op het assisenhof in Brugge eindigen”, vond de advocate van het slachtoffer. “Evengoed lag ze nu in een graf. Hij zei dat hij haar polsen zou vastbinden en in de regenput zou gooien. Hij is een gevaar voor haar en voor de hele maatschappij.”

Voor de rechter leek P. tot inzicht te zijn gekomen. “Ik was al een ettertje toen ik geboren werd”, vond hij zelf. “Dat is er niet beter op geworden. We hadden vele mooie momenten samen, maar ik maakte fouten. Ik had nooit gedacht ooit in een cel te belanden. Maar nu heb ik er genoeg van. Als ik buiten kom, zal ik een andere man zijn. Ik zal niet meer drinken. De foto’s van de verwondingen zeggen genoeg. Het is niet normaal wat er is gebeurd. Ik zal haar na mijn vrijlating met rust laten.”

Dat was evenwel niet genoeg om de rechter tot mildheid te bewegen. Aan zijn ex moet hij een voorlopige schadevergoeding van 4.000 euro betalen. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten