Twee collega’s voor de rechter na dispuut in Beernems suikerbedrijf

© iStock
© iStock
Redactie KW

Twee mannen staan in de Brugse rechtbank terecht voor wederzijdse slagen op de werkvloer van een Beernems suikerbedrijf. Een van hen haalde daarbij zwaar uit met een breekmes.

Op 16 oktober vorig jaar ontspoorde een aanslepende vete tussen Sri Lankaan A.S. (27) uit Brugge en zijn collega B.S. (40) uit Maldegem op de werkvloer van een Beernems suikerbedrijf. Tijdens een discussie in de rookruimte haalde A.S. met een breekmes uit naar B.S., die het wapen af kon weren met zijn hand.

Snijwonden aan pink en ringvinger

De man liep hierbij diepe snijwonden op aan zijn pink en ringvinger. Pezen en een zenuw werden geraakt waardoor zijn hand deels gevoelloos raakte.

Omdat B.S. kort na het steekincident A.S. in de refter in een houdgreep nam en een stamp gaf, werd hij mee voor de rechtbank gedaagd. Daar vroeg de procureur dinsdag een zware werkstraf voor A.S. en een voorwaardelijke celstraf voor B.S., die in het verleden al zes keer veroordeeld werd voor geweld en drugsfeiten.

Kort lontje

Jorn Verminck, de advocaat van A.S., wees met een beschuldigende vinger naar B.S. “Volgens verschillende getuigen heeft die man een kort lontje”, pleitte hij. “Hij kon niet veel verdragen, en al zeker niet van allochtonen. In de rookruimte viel hij mijn cliënt aan bij een banale discussie over de juiste plaats van een pallet. Mijn cliënt had schrik en verweerde zich met dat mes.”

B.S. gaf toe dat hij af en toe in een discussie raakte op het werk. “Maar meer ook niet”, stelde hij. “Ik heb mijn leven helemaal omgegooid en ben al zeker geen racist.” De uitspraak volgt op 27 april. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.