Trucker zorgt met hamer voor staaltje verkeersagressie in Avelgem

Redactie KW

Een 51-jarige trucker uit het Oost-Vlaamse Herzele haalde in Avelgem een hamer uit om een discussie in het verkeer langs de Doorniksesteenweg te beslechten. Daarom moest hij zich voor de correctionele rechtbank in Kortrijk verantwoorden. “Ik ging in de fout maar het slachtoffer treiterde me al 6 kilometer lang” verdedigde de trucker zich.

Op 11 augustus 2020 volgden zowel trucker Andy F. als het slachtoffer de Doorniksesteenweg richting Avelgem. Volgens de automobilist moest hij bruusk remmen voor voetgangers en zinde dat de trucker niet.

Bumperkleven

De Oost-Vlaming vertelde de rechter een ander verhaal. “Hij bleef eerst een hele tijd aan mijn bumper kleven, haalde me dan in en ging vol in de remmen. Ik moest zelfs een noodremming uitvoeren. Op de koop toe stak hij nog eens zijn middelvinger uit. Van voetgangers was geen sprake”, aldus de man.

“Maar ik geef toe: ik had de auto niet mogen volgen en de achterruit niet met een hamer aan diggelen mogen slaan. Ik ben ook maar een mens van vlees en bloed. We worden altijd afgeschilderd als de criminelen van de weg maar er is weinig respect voor ons werk.”

Het was uiteindelijk op de parking van warenhuis Aldi dat de verkeersagressie escaleerde. De openbare aanklager vorderde voor de trucker een celstraf van 6 maanden. Het slachtoffer vroeg een morele schadevergoeding van 750 euro. Vonnis op 28 juni.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier