Trio voor rechter voor cannabisplantage

De cannabisplantage werd ontdekt in een garagebox.© Getty Images
De cannabisplantage werd ontdekt in een garagebox.© Getty Images
Redactie KW

Drie Izegemnaars moesten zich voor de rechter in Kortrijk verantwoorden voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage met 38 plantjes in een garagebox in de Sint-Crispijnstraat. Het idee ontsproot op café.

Op 4 juni 2020 viel de politie binnen bij Gianni D. (54) en zijn partner Mieke V. Gianni D. kon in een garagebox achter de woning worden opgepakt. Daar was hij samen met zijn partner en Jan J. (55) uit Izegem enkele maanden voordien een cannabisplantage gestart.

Ik liet me op café door J. overtuigen en overhaalde nadien mijn partner om mee te doen ”, aldus D. Zelf was hij geen drugsgebruiker maar de plantage leek hem dé oplossing om na een faillissement zo’n 120.000 euro schulden snel weg te werken. Ze mikten op 3,8 kilogram cannabis per oogst maar zover kwam het nooit.

‘Eigen gebruik’

Door eerdere veroordelingen kan Gianni D. niet meer op een voorwaardelijke straf rekenen. De twee anderen wel. Mieke V. was aanvankelijk geen voorstander van het idee voor de plantage maar wist er wel van af en gaf uiteindelijk haar toestemming. Ze was er ook bij toen ze in Nederland de plantjes gingen halen.

Jan J. dacht een deel van de cannabis als pijnstillend middel voor zijn rugklachten te kunnen gebruiken. Hij liep in 2008 al eens een veroordeling op voor betrokkenheid bij een cannabisplantage in de Antwerpse regio. De openbare aanklager vorderde voor het trio celstraffen van 12 tot 18 maanden en boetes van elk 8.000 euro . Vonnis op 16 februari. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier