Trio riskeert werkstraf voor verduistering 61.500 euro uit kassa Oostends hotel

© gf
© gf
Redactie KW

Drie ex-werknemers van het hotel Andromeda in Oostende riskeren in de Brugse rechtbank elk 100 uur werkstraf voor loondiefstal.

Op 29 juli 2017 stapte de zaakvoerster van het hotel naar de politie. Ze plaatste vraagtekens bij haar dalende omzet, aangezien het aantal gasten toenam. Onderzoek van camerabeelden wees uit dat drie werknemers systematisch in de kassa bestellingen annuleerden van klanten die cash hadden betaald. Het geld staken ze in eigen zak.

Plots dure wagens

Volgens de hoteluitbaatster verduisterden de broers H.A. (29) en M.A. (31) uit Temse respectievelijk 41.000 en bijna 18.000 euro. Hun collega E.O. (26) uit Oostende zou 2.500 euro achterover hebben gedrukt. “De broers reden wel plots rond in dure wagens”, stelde de procureur. “Kort na de start van het onderzoek werden de nummerplaten geschrapt.”

De broers ontkennen de feiten met klem. Hun advocaat richtte zijn pijlen op het onderzoek. “Het dossier bevat geen harde bewijzen”, pleitte hij. “Het bankonderzoek leverde niets op en hun strafblad is blanco. Ze leefden helemaal niet in weelde.” E.O. gaf toe dat hij eenmalig 280 euro uit de kassa nam om eten te kopen. Hiervoor vroeg hij een werkstraf. De uitspraak volgt op 20 mei. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.