Trio riskeert tot drie jaar cel voor fietsdiefstallen

De beklaagden verkochten de gestolen fietsen.© Getty Images
De beklaagden verkochten de gestolen fietsen.© Getty Images
Redactie KW

Drie Brusselse twintigers staan in de Brugse rechtbank terecht voor een reeks fietsdiefstallen aan de stations in Brugge en Oostende.

Volgens de procureur spoorden S.K. (25), zijn toenmalige vriendin O.D. (20) en kompaan A.B. (22) tussen 26 mei en 24 augustus 2019 meerdere keren naar Oostende en Brugge waar ze op de fietsparkings bij de stations aan de haal gingen met in totaal tien dure fietsen.

“Ze namen de fietsen meteen mee op de trein naar Brussel en verkochten ze via het internet”, stelde de procureur. “Soms boden ze hun buit al tijdens de terugrit te koop aan.”

Telefonieonderzoek

Het gerecht kon de daders identificeren dankzij camerabeelden en telefonieonderzoek. “We hebben aanwijzingen dat zij nog meer fietsdiefstallen pleegden, maar die waren niet concreet genoeg”, vervolgde de procureur, die drie jaar cel vroeg voor S.K. Hij zou bij alle diefstallen betrokken zijn geweest.

Zijn ex O.D., die deelnam aan vier diefstallen, riskeert een jaar cel. Voor A.B., die een aandeel had in acht feiten, vroeg de procureur twee jaar cel.

De uitspraak volgt op 9 maart. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier