Trio ontkent betrokkenheid bij heling 15 koffers werkmateriaal

Een trio uit Harelbeke ontkent dat ze wisten dat 15 koffers werkmateriaal die bij een huiszoeking waren gevonden gestolen waren. Ze vroegen aan de rechter dan ook de vrijspraak. De openbare aanklager vorderde celstraffen van 4 tot 10 maanden en boetes tot 800 euro.

Op 30 mei 2018 vielen speurders in het kader van een drugsonderzoek binnen bij Mimoun A. (44) uit Harelbeke. Ze vonden er onder meer 15 koffers werkmateriaal, onder meer een dure laser van 1.200 euro. Nazicht van de serienummers leerde dat 11 koffers de dag voordien bij een firma in Kruishoutem waren gestolen.

“Gekocht op de markt in Brussel”, verklaarde A. eerst. Achteraf moest hij toegeven dat hij de spullen via zijn achterneef Chakir K. aangeboden had gekregen. “Ik vertrouwde mijn achterneef. Hij wist dat ik spullen herstelde en daarna doorverkocht. Maar ik wist niet dat het materiaal gestolen was.”

In ruil voor cocaïne

Volgens de openbare aanklager wist hij maar al te goed dat het om gestolen materiaal ging en stalde hij de spullen in ruil voor cocaïne.

Na de huiszoeking vroeg Mimoun A. aan Hammoumi M. (63) uit Harelbeke om het materiaal bij te houden. Ook hij betwistte dat hij wist dat het om gestolen spullen ging. “Mimoun vroeg het mij omdat zijn vrouw problemen had met de stockage van de goederen”, klonk het. Vonnis op 10 februari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.