Trio met 1,6 kilogram cannabis in koffer geklist

Redactie KW

Een ex-koppel uit Wevelgem en Roeselare en een 24-jarige jongeman uit Ingelmunster konden op 1 juli vorig jaar bij een controle in Harelbeke met 1,6 kilogram cannabis in de koffer van hun auto geklist worden. Er hangt hen voor de correctionele rechtbank van Kortrijk tot 30 maanden cel boven het hoofd.

In de nacht van 1 juli merkte een politiepatrouille een wagen op die erg snel reed. De agenten zetten het voertuig aan de kant. Achter het stuur zat C.V. (21) uit Roeselare. Jonathan V. (24) uit Ingelmunster en C.V.’s toenmalige vriend Mike H. (23) uit Wevelgem waren passagiers.

In de koffer vonden de agenten 1,6 kilogram cannabis. Ook onder het reservewiel waren nog zakjes drugs verstopt. “Ze waren op de terugweg uit Nederland nadat ze er een grote bestelling hadden gedaan”, aldus het openbaar ministerie. “Uit vrees voor een nieuwe lockdown wilden ze zeker niet zonder drugs vallen.”

Geen onbekende

Mike H. is ondanks zijn jonge leeftijd geen onbekende voor het gerecht. Sinds 2017 liep hij al elk jaar een veroordeling voor drugsinbreuken op. Met 30 maanden effectieve celstraf en een boete van 8.000 euro riskeert hij de zwaarste straf.

“Ik weet dat ik het vroeger zwaar heb verpest”, klonk het. “Maar ik heb hard gewerkt om mijn achtergrond en netwerk te veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat het dit keer wél zal lukken.”

Voorhechtenis

Hij vroeg de rechter enkel de periode die hij in voorhechtenis zat als effectieve straf uit te spreken. Jonathan V. zat na de arrestatie 3,5 maanden in voorhechtenis. Na zijn vrijlating ging hij opnieuw werken.

C.V. ging opnieuw studeren en vroeg de rechter er zonder straf vanaf te kunnen komen. “Ik kwam met de verkeerde mensen in contact en ben meegesleurd”, vond ze. Vonnis op 24 februari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.