Transmigrant die tijdens inbraak met geslachtsdeel zwaaide riskeert celstraf

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Een piepjonge Algerijn riskeert in de Brugse rechtbank 22 maanden celstraf voor diefstallen met braak, illegaal verblijf en openbare zedenschennis.

Op 1 november vorig jaar drong M.S. (18) in Zeebrugge de woning binnen van een doof en slechtziend koppel. Toen de slachtoffers omstreeks zes uur ’s ochtends ontwaakten en merkten dat een jongeman de kasten in hun slaapkamer aan het doorzoeken was, sloegen ze alarm. M.S. verliet de woning maar achteraf merkten de slachtoffers dat een gouden armband en 300 euro cash geld verdwenen waren.

De politie kon M.S. nog diezelfde ochtend arresteren in de buurt van de feiten. Hij reed rond op een gestolen damesfiets en had de gouden armband op zak. Hij had ook nog een gestolen laptop bij zich. “Onderzoek wees uit dat de beklaagde diezelfde nacht nog drie andere slachtoffers een ongewenst bezoekje had gebracht”, verduidelijkte de procureur.

“Een dame kon hem echter betrappen waarop een schermutseling was ontstaan. De beklaagde rukte haar gsm uit haar handen, maar de vrouw kon het toestel terugpakken waarop de beklaagde zijn broek liet zakken en zijn geslachtsdeel toonde.”

Volgens de verdediging kampt M.S. met epilepsie en was hij op het moment van de feiten zwaar onder invloed van medicatie. “Hij had ook wat cocaïne gebruikt en kon volgens de politie amper op zijn benen staan”, pleitte advocaat Julien Wydoodt. “Hij was nog maar één dag in Zeebrugge en wou eigenlijk naar het Verenigd Koninkrijk om daar te huwen. Eigenlijk is het geen kwaaie gast. Hij ontkent trouwens met klem dat hij zijn geslachtsdeel zou getoond hebben en hoopt op enige mildheid.”

De uitspraak volgt op 10 maart.

(AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.