Transmigrant besteelt Zeebruggeling die hem onderdak bood: “Hij moest seksuele diensten verschaffen”

Redactie KW

Een 41-jarige Algerijn riskeert in de Brugse rechtbank vijftien maanden cel voor diefstallen bij een Zeebrugse man die hem onderdak verschafte.

Ahmed H. leerde het slachtoffer in maart kennen in de buurt van de voedselbedeling aan de Zeebrugse kerk. Hij kreeg onderdak, maar zou daar volgens het parket misbruik van hebben gemaakt. “Hij stal een gsm en laptop en haalde 580 euro af met de bankkaart van het slachtoffer”, stelde de procureur.

Misbruikt

De advocaat van H. drong aan op een straf met uitstel. “Het slachtoffer is homoseksueel en deed mijn cliënt een oneerbaar voorstel aan de kerk”, pleitte meester Jorn Verminck. “In ruil voor onderdak moest hij seksuele diensten verrichten. Hij voelde zich dan ook misbruikt. Bovendien dacht hij dat het slachtoffer die spullen niet ging missen. Hij pochte constant over zijn rijkdom.”

H. gaf enkel de diefstal van de laptop en gsm toe. De geldafhalingen gebeurden naar eigen zeggen met toelating van het slachtoffer. “Mijn cliënt kreeg de bankkaart en de code mee, niet toevallig na elke overnachting”, besloot Verminck.

De procureur vroeg een jaar cel voor de diefstallen en drie maanden cel voor het illegaal verblijf in het land. De uitspraak volgt op 15 juli. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier